Hírek

2011.01.16. 12:30

Szemtanúk szerint óriási volt a zsúfoltság a West Balkánban

A West Balkánban történt, három halálos áldozatot követelő tragédiáról szemtanúk azt írják a közösségi portálokon, hogy hatalmas volt a zsúfoltság, a hely teljesen megtelt.

MTI

A szórakozóhelyen szombat éjjel 23 óra körül történt a tragédia. Eddig tisztázatlan körülmények között a diszkóból kiáramló tömegben pánikhangulat alakult ki, és ennek során három fiatal lány életét vesztette. Az egyik bejegyzés szerint az egész téren állt a szórakozóhelyre bejutni kívánok sora; amikor a ruhatár is megtelt, mindenki elindult lefelé a lépcsőn, szemben a beáramló tömeggel. Egy másik blogoló azt írta, az indította el a tömeget, hogy valakit megkéseltek.

"A már amúgy is iszonyatosan nyomorgó tömeget lelökték a lépcsőkön. Mint a dominó, úgy dőltünk le. Ember ember hátán, alattam öten feküdtek. Azt hittem, hogy meghalok." - olvasható a bejegyzésben.

new TWTR.Widget({

version: 2,

type: 'search',

search: 'west balkan',

interval: 6000,

title: 'Twitterezõk a tragédiáról',

subject: 'West Balkán',

width: 250,

height: 300,

theme: {

shell: {

background: '#8ec1da',

color: '#ffffff'

},

tweets: {

background: '#ffffff',

color: '#444444',

links: '#1985b5'

}

},

features: {

scrollbar: false,

loop: true,

live: true,

hashtags: true,

timestamp: true,

avatars: true,

toptweets: true,

behavior: 'default'

}

}).render().start();


 
Válságstáb ült össze vasárnap délelőtt a terézvárosi önkormányzat épületében Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP) polgármester vezetésével az éjszakai diszkótragédia ügyében. A tanácskozás várhatóan körülbelül délig tart - tudta meg az MTI. Közösségi portálokon az olvasható, hogy a szórakozóhely engedélyét a kerületi jegyző állítólag két héttel ezelőtt visszavonta, így a szombat éjszakai rendezvényt hatósági engedély nélkül tartották meg.

Megemlékezés a Nyugati téren

Gyertyákkal és mécsesekkel emlékeztek a szombat éjszakai diszkótragédia áldozataira vasárnap kora délután a budapesti a Nyugati téren; a West Balkán szórakozóhely előtt mintegy száz ember gyűlt össze, hogy a hajnali diszkótragédiában elhunyt három fiatal lányra emlékezzen. Az egyik közösségi oldalon délután egy órára hirdették meg a megemlékezést. A megemlékezők még délután is csak találgatták a tragédia okait.


 
Tarlós István főpolgármester együttérzését és őszinte részvétét fejezi ki a szombat éjszakai diszkótragédiában elhunyt fiatalok családjainak - tudatta Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. A közlemény szerint a Nyugati téri szórakozóhelyen szombat éjjel történt tragikus események "megerősítették Tarlós István azon meggyőződését, hogy mennyire fontos a közrend fenntartása, illetve a társadalmi életet szabályozó előírások betartása, betartatása".
 
Egy bejegyzés szerint vasárnap 13 órakor a Nyugati téri forgóóránál félórás néma megemlékezést tartanak az áldozatok emlékére.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Megemlékezés a West BAlkán előtt (fotó: Darnay-Katalin, AS)
[/caption]
 
A rendőrség honlapján hajnalban közzétett közlemény szerint az összegyűjtött adatok alapján kizárható az a sajtóértesülés, hogy a tragédiát késelés okozta. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a szervezők felelősségét, valamint igazságügyi orvos szakértő bevonásával a halálesetek okát.

Emlékoldal a Facebookon

A Jobbik szerint a hatóság ködösít

Az MSZP képviselőcsoportja osztozik a családok fájdalmában, őszinte részvétét fejezi ki a szombati tragédiában életét vesztett három fiatal lány miatt - írta Mesterházy Attila, a párt frakcióvezetője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében. "Bízunk abban, hogy az ügy mielőbbi felderítésével a jövőben megelőzhetők lesznek az ilyen vagy ehhez hasonló tragikus esetek. Képviselőtársaimmal együtt osztozunk a családok fájdalmában" - olvasható a közleményben.

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom mély megrendüléssel értesült a budapesti West Balkán szórakozóhelyen bekövetkezett, három fiatal életét követelő tragédiáról. Őszinte részvétünket fejezzük ki az áldozatok családjainak, barátainak" - közölte Farkas Gergely, a párt ifjúságpolitikai kabinetjének elnöke. A Jobbik követeli, hogy "a hatóságok semmiben se ködösítsenek, adjanak tiszta és világos válaszokat a hír- és közösségi oldalakon felmerült információkkal kapcsolatban". A Jobbik szerint sürgősen tisztázni kell, mi okozta a pánikot, a feltételezett felelősöket pedig - akár a szórakozóhely tulajdonosi, üzemeltetői oldaláról - előzetes letartóztatásba kell helyezni a nyomozati eljárás sikere érdekében.

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom mély megrendüléssel értesült a budapesti West Balkán szórakozóhelyen bekövetkezett, három fiatal életét követelő tragédiáról. Őszinte részvétünket fejezzük ki az áldozatok családjainak, barátainak" - közölte Farkas Gergely, a párt ifjúságpolitikai kabinetjének elnöke. A Jobbik követeli, hogy "a hatóságok semmiben se ködösítsenek, adjanak tiszta és világos válaszokat a hír- és közösségi oldalakon felmerült információkkal kapcsolatban". A Jobbik szerint sürgősen tisztázni kell, mi okozta a pánikot, a feltételezett felelősöket pedig - akár a szórakozóhely tulajdonosi, üzemeltetői oldaláról - előzetes letartóztatásba kell helyezni a nyomozati eljárás sikere érdekében. Megemlékezés a West BAlkán előtt (fotó: Darnay-Katalin, AS) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva