Hírek

2011.02.21. 15:54

A hét második felében ismerteti a kormány a reformokat

Várhatóan a hét második felében ismerteti a kormány a strukturális reform lépéseit, miután szerdán második olvasatban megtárgyalja azokat - közölte a kormányszóvivő egy hétfői háttérbeszélgetésen.

MTI

 Nagy Anna úgy fogalmazott, a reformprogram egyik legfontosabb célja a fenntartható gazdasági növekedési környezet biztosítása. A háttérbeszélgetésen kiosztott dokumentum szerint a szerdai kormányülés témáiról csütörtökön tartanak kormányszóvivői sajtótájékoztatót. A kabinet első olvasatban pénteken tárgyalta a strukturális reformokat.

Nagy Anna a gazdaságpolitikai célkitűzések között kiemelte, hogy a kormány a tavalyi 80 százalék körüliről 70 százalék alá szeretné csökkenteni a GDP-arányos államadósság mértékét. Álláspontja szerint az ország addig nem tud érdemben lépni, amíg ekkora államadóssága van. Hozzátette, 2010-ben az államadósság kamatterhe a személyijövedelemadó-bevételek 57 százalékát "emésztette fel".
 
A kabinet első olvasatban pénteken tárgyalta a strukturális reformokat. A miniszterelnök szóvivője a kormány aznapi ülése után az MTI kérdésére közölte: hangsúlyos elemként jelenik meg a strukturális reformokban a közösségi közlekedés átszervezése. A lehetséges forgatókönyvek között szerepelt a nyugdíjasok utazási kedvezményének megvonása, ám Orbán Viktor kormányfő határozott tiltakozása miatt ez a felvetés végleg kikerült a javaslatból - mondta Szijjártó Péter.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva