Hírek

2011.02.17. 09:55

Alkotmánykoncepció LMP és MSZP nélkül

Csütörtökön lezárja az Országgyűlés az új alkotmány szabályozási elveiről szóló határozati javaslat általános vitáját, amelyben az LMP és az MSZP nem vesz részt.

(MTI)

A Salamon László (KDNP) vezette testület decemberben nyújtotta be indítványát, amelyben az új alaptörvény szabályozási elveire tett javaslatot. A kormánypártok múlt heti siófoki frakcióülésükön úgy döntöttek, az eseti bizottság koncepcióját irányadó vitaanyagnak tekintik.



Ezt követően a fideszes Lázár János és a KDNP-s Harrach Péter módosító indítványt nyújtott be az alkotmánykoncepciót tartalmazó határozati javaslathoz, amely annak kimondása helyett, hogy az Országgyűlés az alkotmány szabályozási elveit a határozat melléklete szerint elfogadja, azt rögzítené: a Ház megállapítja, hogy az alkotmány-előkészítő eseti bizottság feladatát elvégezte, és megköszöni mindazoknak a közreműködését, akik javaslataikkal segítették a testületet feladatának teljesítésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva