Hírek

2011.02.18. 14:30

Betartjuk az unió szabályait a médiabékében

Deutsch Tamás szerint a módosított magyar médiatörvény megfelel majd az uniós normáknak.

(MTI)

A magyar médiatörvény nem volt kifogástalan, több ponton is módosítani kell, de utána "az első betűjétől az utolsóig" megfelel majd az uniós normáknak és értékeknek - mondta Deutsch Tamás (Fidesz) európai parlamenti képviselő.



A néppárti politikus sajtótájékoztatóján kiemelte: ezzel a médiatörvény európai normákkal való összeférhetetlenségéről szóló eszmecsere végére pont kerül. Ki lehet jelenteni, hogy az Európai Bizottság "térdre kényszerítette" Orbán Viktor miniszterelnököt, vagy lehet azt mondani, hogy a médiatörvény továbbra is "borzalmas", és még mindig a média szabadságát veszélyezteti, de a két állítás egyszerre nem tartható, az MSZP-nek el kell döntenie, melyiket hangoztatja - fogalmazott Deutsch Tamás.

Magyarország 2004 óta tagja az uniónak, és a szabályait magára nézve kötelezőnek tartja - hangsúlyozta a képviselő. Az Európai Bizottság - amelynek feladata, hogy őrködjön az uniós szerződések betartása felett - nem indított eljárást Magyarország ellen, csupán áttekintette a kérdéses jogszabályt, rögzítette az álláspontját, aminek nyomán "konzultációsorozat" indult, és több pontban egyetértés alakult ki a magyar kormány és az EU között -.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva