Hírek

2011.02.08. 20:34

Csalás gyanúja miatt indult eljárás Ferihegyen

A gyanú szerint a Zóna Taxi valótlan adatok alapján fizetett díjat az üzemeltetőnek.

Forrás: MTI

A nyomozás során gyanú vetődött fel arra vonatkozóan, hogy egy - a Ferihegyi repülőtér üzemeltetőjével szerződéses kapcsolatban álló - taxiszolgáltatást végző gazdasági társaság 2006 és 2010 között valótlan forgalmi adatok alapján fizetett fuvaronkénti díjat a Budapest Airport Zrt.-nek, és ezzel megkárosította a céget.

Az RRI munkatársai házkutatást tartottak az érintett, budapesti székhelyű gazdasági társaság telephelyein, a tulajdonos és a tisztségviselők lakásán, ahol a nyomozók különböző dokumentumokat és informatikai eszközökön tárolt adatokat foglaltak le.

Több honlap is beszámolt arról, hogy Veres István vállalkozónál, a Zóna Taxi vezérigazgatójánál tartottak házkutatást. A rendőrök olyan iratokat kerestek, amelyek alapján kiderülhet, hogy okozott-e kárt a Zóna Taxi a Ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airportnak, a reptéri taxiszolgáltatásra kötött szerződéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva