Hírek

2011.02.17. 08:02

Emelt szintű matúrához kötött doktori pályák

A leendő orvosoknak kettő, míg, a jogászoknak egy tárgyból kell emelt szintű érettségi vizsgát tenniük. A műszaki pályákon nem lesz alapfeltétel az emelt szint.

(mno.hu/MTI)

Az orvosnak készülőknek kettő, a leendő jogászoknak, politológusoknak, szociális munkásoknak egy emelt szintű érettségi vizsga lesz kötelező 2013-től - tallózta a Magyar Nemzetet a távirati iroda.



A természettudományos és a műszaki pályát választóknak nem lesz felvételi alapkövetelmény a magasabb fokú bizonyítvány. A rendelet hatályba lépése elsőként a mai tizedik osztályos középiskolásokat érinti, akiknek azért fontos mielőbb megtudniuk, hogy mely tárgyból kell emelt szintű vizsgát tenniük, mert ezekből magasabb fokú tudásra kell szert tenniük.

A kötelező emelt szintű vizsga nem lesz jelentkezési feltétel annak, aki 2005 előtt érettségizett és már rendelkezik felsőfokú végzettséggel, de ha az illető az emelt szintű vizsgáért járó többletpontokra igényt tart, lehetősége lesz vizsgázni

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva