Hírek

2011.02.03. 17:04

Folytatódott Tomcat Novák Előd elleni pere

Tanúmeghallgatással és iratismertetéssel folytatódott a Tomcat néven publikáló Polgár Tamás Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselő ellen indított polgári pere a Fővárosi Bíróságon.

MTI

A felperes, Polgár Tamás különféle alperesi kijelentések miatt terjesztett elő kereseti kérelmet, amelyben azt állítja, hogy Novák Előd alaptalanul terjesztette róla, hogy választási csalást követett el. Keresetében kéri, hogy a bíróság állapítsa meg a jogsértéseket, tiltsa el Novák Elődöt a további jogsértéstől, illetve kötelezze bocsánatkérő közlemény megtételére a Jobbik Magyarországért Mozgalom nevében is. Kéri továbbá, hogy a bíróság kötelezze az alperest több millió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére.

Polgár Tamás a tárgyaláson emlékeztetett, hogy azért indított Novák Előd ellen személyiségi jogi pert, mert a politikus 2009. januári ferencvárosi időközi országgyűlési választás idején - mint a helyi választási bizottság tagja - csalónak nevezte őt.
 
Novák Előd az ügy kapcsán még korábban elmondta, hogy a választáson indulni kívánó Polgár Tamás 1.165 ajánlószelvényt adott le, de ezek közül csak 13 volt érvényes.
 
Polgár Tamás a tárgyaláson kifejtette, valóban másoltak le üres ajánlószelvényeket, de az azokat kitöltők valós személyek voltak. Szerinte ez nem tartózik a választási csalás kategóriájába, ez nem bűncselekmény. Mint mondta, az ilyen esetekről a jogszabályok nem is rendelkeznek. Polgár Tamás arra is kitért, hogy Novák Előd "lejárató hadjáratot" indított ellene, és a kuruc.info hírportálon megjelent írások miatt ellehetetlenült közéleti szereplőként a "nemzeti oldalon".
 
A csütörtöki tárgyaláson megjelent tanú, aki a Polgár Tamás által elindított Bombagyár elnevezésű blog munkatársa, arról beszélt, hogy az alperes munkakapcsolatot tartott fenn a kuruc.info hírportál képviselőivel.
 
Az alperesi képviselő jelezte, Novák Előd már az előző tárgyaláson "cáfolta", hogy neki bármilyen meghatározó befolyása lenne a hírportálon megjelentekre. Novák Előd azt is cáfolta, hogy bármilyen utasítást adott volna arra, hogy lejárató hadjáratot indítsanak Polgár Tamás ellen - fűzte hozzá az ügyvéd.
 
Az ügyben eljáró bíró a tárgyalást június 9-re halasztotta. A tárgyalás várhatóan tanúmeghallgatásokkal folytatódik.
 
Az ügyhöz tartozik, hogy egy korábbi tárgyalás után Polgár Tamás pofon ütötte a bíróság folyosóján Novák Elődöt, s erről videófelvétel is készült. Emiatt a rendőrség garázdaság miatt indított később nyomozást.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva