Hírek

2011.02.08. 18:38

H1N1: Meghalt egy beteg Zalaegerszegen

Meghalt a Zala Megyei Kórházban egy beteg, akinek a szervezetében a halála után kimutatták az influenza H1N1 vírusát.

Forrás: MTI

Meghalt a Zala Megyei Kórházban egy beteg, akinek a szervezetében a halála után kimutatták az influenza H1N1 vírusát - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve kedden az MTI-vel. Csibei Irén, a kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a 44 éves férfi még múlt szerdán, február 2-án hunyt el.

Hozzátette, hogy a beteg szinte azonnal meghalt, miután beszállították a kórházba, egyelőre nem tudják, a férfi kapott-e influenza elleni védőoltást. A megyei kórházban három beteget ápolnak influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt, közülük ketten intenzív ellátásra szorulnak, egy beteget géppel lélegeztetnek.

A megyei kormányhivatal tájékoztatása szerint 100 ezer lakos közül átlagosan 463-an betegedtek meg Zalában. A zalaegerszegi és a nagykanizsai kistérségben több mint 80 százalékkal emelkedett, Keszthely környékén viszont 40 százalékkal csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma. A helyi járványok egy általános iskolai és egy óvodai közösséget is érintettek.

A betegség tünetei a legnagyobb számban gyermekeknél jelentkeztek. A betegek fele 14 év alatti, 38 százaléka 15-34 év közötti fiatal felnőtt, 12,5 százaléka pedig 35 és 59 év közötti. A 60 éven felüliek aránya 3 százalék alatt van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva