Hírek

2011.02.16. 16:29

Hiányos a Jobbiknak az új alkotmány tervezete

A Jobbik nem szavazza meg az új alkotmányt, bár részt vesz kialakításában. Balczó Zoltán nem tartja parlamenti rendbontónak Vona Gábort.

BAMA

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta, hogy pártja részt vesz ugyan az új alkotmány szabályozási elveiről szóló javaslat parlamenti vitájában, de az alaptörvényt nem kívánják megszavazni. A Jobbiknak nem felel meg az alkotmánykoncepció mert az irányvonalak párt szerint nem tesznek eleget a valódi rendszerváltás követelményének.

Balczó Zoltán a 180 perc című rádióműsorban példaként említette, hogy a Jobbik szerint nem elég pusztán csak utalni a Szent Korona-tanra. Mint kifejtette: a termőföld a Szent Korona tulajdona, „ez azt jelenti, hogy az állam tulajdonában kell, hogy maradjon”, a „pénzverés monopóliuma” pedig ma azt jelentené, hogy a Magyar Nemzeti Banknak milyen módon kell a magyar érdeket szolgálni.

A Jobbik alelnöke kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, szerinte nem számít rendbontásnak az, hogy Vona Gábor a betiltott Magyar Gárda mellényében jelent meg és szólalt fel a parlamentben. Balczó a történteket állampolgári engedetlenségnek nevezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva