Hírek

2011.02.20. 17:25

Lázár János: nem emelkedhet a távhő díja

Márciusig elkészülhet az a javaslat, amely egyszerre csökkenti az áram árát és előzi meg a távhő drágulását.

MTI

A Fidesz frakcióvezetője azt nyilatkozta egy kereskedelmi televíziónak, hogy a kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy a távhő díja nem emelkedhet, ezért olyan rendszer kidolgozását tervezik, amely csökkenti a jelenlegi kötelező áramátvételi rendszer támogatását, ugyanakkor a távhővel fűtött lakások számára olcsó gázt biztosítana.
"Megegyezéssel fog végződni a vita, de olyan megegyezéssel, amely minden áramfogyasztónak és minden adófizetőnek az érdekeit fogja szolgálja, nem pedig részérdekeket" - jelentette ki Lázár János a tévé stábjának.

Az energetikai tárgyú törvények módosításáról szóló javaslathoz egymástól eltérő kormánypárti módosító indítványok is érkeztek. A fideszes Lázár Jánosé volt a legnagyobb visszhangot kiváltó javaslat, amely mérsékelné a hővel kapcsolt, valamint a megújuló energiából termelt áram támogatását is; ezt az Országgyűlés gazdasági bizottságában múlt hét hétfőn a kormány nem, a bizottság többsége azonban támogatta.

A javaslattal való egyet nem értésének korábban - a módosítókat szintén jegyző - Bencsik János energiaügyi államtitkár a Facebookon adott hangot, majd a vezető kormánypárt frakcióvezetője a Fidesz-KDNP siófoki frakcióülése után, február 11-én azt jelentette be, hogy a kormány újra megkezdi a rendszer felülvizsgálatát.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva