Hírek

2011.02.04. 16:20

Ribanckák - KDNP-s politikus Facebook-botránya

Ribanckáknak nevezte fiútanítványait a Facebookon a KDNP kiskunmajsai alpolgármestere. A megyei kereszténydemokraták vizsgálódnak.

MTI

Kivizsgálja a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) megyei szervezete a kiskunmajsai elnökkel kapcsolatos gyanúsítások valóságtartalmát - mondta Szabó Sándor, a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének vezetője pénteken az MTI-nek. Az Index pénteken arról írt, hogy rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezi a kiskunmajsai ellenzék; a jelenlegi koalícióval szemben álló Polgári Szövetség Majsáért-frakció a Fidesz–KDNP-s alpolgármester eltávolítását szeretné napirendre tűzni.

"A városban ugyanis közolvasmány lett Abonyi Henrik facebookos levelezése, amelyben a tanár-politikus fiúdiákjait többek között ribanckáknak titulálta" - olvasható a cikkben.

Szabó Sándor az MTI-nek azt mondta, hogy a vizsgálat eredményéig Abonyi Henrik, kiskunmajsai elnököt is megilleti az ártatlanság vélelme. Ugyanakkor hozzátette: ha a gyanúsítások megalapozottak, a KDNP megyei szervezete a megfelelő lépéseket meg fogja tenni.
 
Az esettel kapcsolatban a KDNP pénteken közleményt adott ki, ebben az áll, hogy a kisebbik kormánypárt elfogadhatatlannak tartja azt a fajta emberi viselkedést, amely a sajtóban Abonyi Henrik kiskunmajsai alpolgármesterrel kapcsolatban felmerült.
 
Meggyőződésünk, hogy az emberi méltóság tiszteletben tartása minden embernek kötelessége, legyen szó akár megvádoltról, akár vádlóról. Amennyiben a vádak igaznak bizonyulnának, a párt kész lenne a tett súlyának megfelelően felelősségre vonni a városvezetőt, de ha bebizonyosodik az érintett ártatlansága, akkor a hamis vádakat terjesztők felelősségre vonása sem maradhat el - olvasható a kommünikében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva