Hírek

2011.02.23. 13:59

Tanúként hallgatták meg Göncz Kingát

Tanúként hallgatta meg Göncz Kinga volt külügyminisztert a moszkvai kereskedelmi képviselet 2008-as értékesítésével összefüggő nyomozásban a Központi Nyomozó Főügyészség - közölte a főügyészség szóvivője.

MTI

Fazekas Géza az elhangzottakról nem beszélt, de megerősítette: a nyomozóhatóság jogsegély keretében igyekszik tisztázni azt a sajtóhírt, miszerint az értékesített ingatlant egy évvel később az orosz állam hétszeres áron vette volna meg.

A 2009 novembere óta tartó eljárás három gyanúsítottját - Horváthné Fekszi Márta volt külügyi államtitkárt, Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőjét és Székely Árpád volt moszkvai nagykövetet - két hete vették őrizetbe.

Őket már szabadlábra helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A gyanúsítottak a nyomozóhatóság szerint - az árfolyamveszteségre is tekintettel - a magyar államnak összesen csaknem 7 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a moszkvai ingatlanügylettel.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva