Hírek

2011.02.28. 13:49

Utazási tilalom Mubaraknak és családjának

Utazási tilalmat rendeltek el Hoszni Mubarakkal és családjával szemben. A volt elnök pénzét és egyéb vagyontárgyait is zárolták.

Forrás: MTI

Utazási tilalmat rendelt el Hoszni Mubarak megbuktatott egyiptomi elnökkel és szűk családjával szemben az egyiptomi államügyész, míg vizsgálat folyik a politikus ellen - mondta Adel esz-Szajjíd, a jogász szóvivője hétfőn. Szajjíd hozzátette: a volt elnök pénzét és egyéb vagyontárgyait is zárolták.

A február 11-én lemondott elnökön kívül a rendelet hitvesére, Szúzánra, illetve fiaira, Alaára és Gamalra, valamint azok feleségeire, Heddi Raszehre és Hadiga al-Gammalra vonatkozik.

Az egyiptomi igazságszolgáltatás február 21-én bejelentette, hogy kérte Mubarak és családja külföldi vagyonának befagyasztását. A volt elnök ellen különböző panaszok miatt folyik vizsgálat, s a fenti jelek szerint nem fogja elkerülni a felelősségre vonást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva