Hírek

2011.03.07. 16:19

Agancsgyűjtők űzhették halálba a vaddisznókat

Tíz vaddisznó és egy gímszarvas fulladt bele a Gyarmatpuszta melletti Janicsári-tóba, két vemhes koca is volt köztük. Az erdészek egészen biztosak abban, hogy agancsgyűjtők voltak a tettesek - számolt be az Index.

BAMA

Hétfő reggel a Gyarmatpuszta melletti Jancsári-tóban tíz vaddisznó és egy szarvas tetemére bukkantak az erdészek. "Az állatok az elmúlt napokban illegális agancsgyűjtők elől menekülve szakadtak be a tó vékony jegén" - áll a Pilisi Parkerdő közleményében.

Lomniczi Gergely, az erdészet szóvivője elmondta, hogy a viszonylag zárt területen, távol a turistautaktól, véletlenül nem szoktak emberek járni. A környéken az elmúlt napokban az erdészek többször is láttak agancsozókat, ezért a szakemberek azt feltételezik, hogy a gyűjtők lehetnek felelősek a vaddisznó-armageddonért.
A Janicsári-tóban egy tavalyi malacokból és legalább két vemhes kocából álló konda és egy szarvas pusztult el. Egészen biztos, hogy üldözték őket, maguktól ugyanis nem mennek rá a vékony jégre.

A jég alá szorult tetemeket hétfő délelőtt kezdték kiemelni a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai. A becsült kár eléri a kétmillió forintot - írja az Index.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva