Hírek

2011.03.01. 12:21

Hol marad a tavasz?

Ugyan március elsején hivatalosan is elkezdődött a meteorológiai tavasz, az időjárás az elkövetkező napokban inkább mondható majd téliesnek, mint napsütéses, madárcsicsergős tavasznak.

Forrás: idokep.hu

Miközben északkelten kevés felhő van az égen, és sokfelé süt a nap, jelenleg is havazást jelentenek észlelőink a déli és a nyugati területekről, igazi téli hangulat uralkodik az ország több pontján - írja az idokep.hu. Az elmúlt időszak borongós, hideg időjárása után joggal leszünk mind türelmetlenebbek és türelmetlenebbek, és merül fel egyre többünkben a kérdés: vajon meddig marad ez még így?

Tavaszváró alkalmazásunk szerint "még nem" érkezett el az idei kikelet a Kárpát-medencébe, és rövid időn belül nem is látszik tartós, kellemes időt ígérő felmelegedés. Az elkövetkező napokban  a reggeli (helyenként keményebb) fagyokat követően napról napra emelkedik ugyan a hőmérséklet, pénteken már szinte mindenütt 5°C feletti értékeket mérhetünk, szombaton pedig 10°C felett alakul a legtöbb helyen a csúcshőmérséklet, vasárnapra virradóra azonban egy markáns hidegfront jelentős lehűlést hozhat.

Addig marad a lassan melegedő, számottevő csapadékkal nem járó idő, jelentős havat vagy esőt pedig az említett front sem fog hozni: futó hózáporok jelzik majd nyomát. A szél viszont vasárnap szinte az egész országban erős lesz, többfelé viharos széllökések kíséretében áramlik be a szombatihoz képest több fokkal hidegebb levegő.

Tehát legyünk még egy kis türelemmel, a tavasz minden bizonnyal nem marad el, csupán nem "menetrend szerint" érkezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva