Hírek

2011.03.22. 15:05

Jobbik: Gyöngyöspatán a Szebb Jövőért védte meg a magyarokat, nem a rendőrség

Egyed Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő szerint Gyöngyöspatán csak azért nem volt vérontás, mert a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a lakosság hívására odament és megvédte a magyar embereket.

(MTI)

Az ellenzéki politikus ezzel Orbán Viktor keddi szavaira reagált, miszerint Gyöngyöspatán csak azért nem lett nagyobb baj, mert a rendőrség elvégezte a feladatát. "Ha a rendőrséget nagy erőkkel nem vezényeltük volna ki a kritikus helyszínekre, akkor ott csúnya történetek is megeshettek volna" - mondta Orbán Viktor kedden azzal kapcsolatban, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől csaknem három héten át járőröztek a 2.800 lakosú Gyöngyöspatán, áprilisban pedig Hajdú-Bihar megyében, Hajdúhadházon terveznek hasonló tevékenységet folytatni.

A kormányfő hangsúlyozta: ha bárki túllépi a magyar jogrendszer által számára nyitva hagyott lehetőségeket, akkor a rendőrség teljes tekintélyével és súlyával fog eljárni.


 
Egyed Zsolt keddi budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva erre úgy reagált: "egy felelős rendőrségnek nem az lenne a feladata, hogy azokat, akik az embereknek akarnak segíteni és akiket odahívtak, azokat vegzálják, hanem azokra kellene nagyobb figyelmet fordítani, akik ezt a helyzetet előidézték: a gyöngyöspatai cigányság azon részére, akik túlnyomórészt bűnözésből élnek és rettegésben tartják a magyar lakosságot."
 
A jobbikos képviselő szerint a miniszterelnököt vagy félretájékoztatták, vagy "szándékosan próbálja elmaszatolni ezt az ügyet, ami egyébként sokkal súlyosabb a médiában bemutatottnál: Gyöngyöspatán tényleg életveszélyben éltek a magyar emberek" - fogalmazott.

(MTI) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva