Hírek

2011.03.10. 08:32

Rendőröket jelentett fel az országos rendőrfőkapitány

Hatala József, országos rendőrfőkapitány statisztikahamisításért tett feljelentést az ügyészségen fővárosi és Pest megyei rendőrök ellen.

BAMA

Hatala József az ügyészségen  statisztikahamisítás miatt, értesült a Népszabadság.
A Népszabadság információi szerint az Országos Rendőr-főkapitányság országos ellenőrzést végez, és ha valótlan adatszolgáltatásra bukkannak, büntetőeljárást kezdeményeznek - számolt be az Index.



A Legfőbb Ügyészség korábbi országos vizsgálata ugyanis tízezres nagyságrendben tárt fel hibákat, hiányosságokat és szándékos torzításokat.

Állítólag tipikus trükkök közé sorolható, ha valakinek a sérelmére több hasonló bűncselekményt is elkövetnek néhány napon belül, akkor a nyomozásokat egyesítik abban az esetben is, ha nincs bizonyíték arra, hogy a különféle bűntényeket ugyanazok követték el. Ilyen esetben ha az egyesített ügyben a nyomozás sikerrel jár, akkor az "statisztikailag nagyobb súllyal esik latba", mintha külön oldották volna meg az ügyeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva