Hírek

2011.03.07. 08:06

Szavazás előtt a módosított médiatörvény

Az alkotmányozás előkészítéséről és a módosított médiatörvényről is dönthetnek a képviselők a parlament hétfői ülésén.

(MTI, Origo)

A képviselők szavaznak az új alkotmány előkészítéséről és a semmisségi törvényjavaslatról, emellett elfogadhatják a médiatörvény módosítását. Eredményes választás esetén délután esküt tehetnek a monetáris tanács új tagjai is.
A parlament hétfőn a médiatörvény és a médiaalkotmány módosításáról is dönthet, de csak abban az esetben, ha az előterjesztéshez benyújtott egyetlen módosító indítvány sem kap támogatást. A javaslat elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

Az MSZP képviselőcsoportjának kezdeményezésére név szerinti szavazással határoznak a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggő ítéletek orvoslásáról. A semmisségi törvényjavaslat néven ismertté vált előterjesztés azokat az öt évvel ezelőtti tömegoszlatásokhoz kapcsolódóan hozott ítéleteket és szabálysértési megállapításokat törölné el, amelyek kizárólag rendőri jelentés vagy rendőri tanúvallomás alapján születtek.

Gerhardt Ferencet és Bártfai-Mager Andreát jelöli hétfőn a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsába az Országgyűlés gazdasági bizottsága - tudta meg az origo.hu. A parlament a jelölteket egyszerű többséggel választja meg, siker esetén az új tagok kedden már hivatalba is léphetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva