Hírek

2011.03.16. 16:09

Tovább vitázik a Tesco és a szakszervezet

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) továbbra is követeli a Tesco Global-Áruházak Zrt.-től a társaság valamennyi gépkocsivezetőjét érintő rendkívüli munkavégzésért járó díjat, illetve a munkavállalók egy részét érintő délutáni és éjszakai műszakpótlék különbözet kifizetését.

MTI

A Bubenkó Csaba, a KDFSZ-elnök által jegyzett közlemény szerint a sajtóhírekkel ellentétben a Tesco nem egyeztetett az elmaradt bérek kifizetésével kapcsolatban a szakszervezettel. Így azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán az egyes munkavállalók esetében hány órára eső díjat fizetett ki a társaság.

A KDFSZ ugyanakkor azt is közli, hogy elsőként a gyáli logisztikai központban dolgozó 13 sofőrnek, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete tagjainak a Tesco már átutalta az elmaradt rendelkezésre állási díjat.
 
A kifizetés a 2007. szeptember 1. és 2011. február 28. közötti időszakra járó rendelkezésre állási díjakat tartalmazza - áll a közleményben.
 
"A Tesco értetlenül áll a KDFSZ újabb sajtókampánya előtt, mely ismételten félrevezető és valótlanságokat állít" - reagált a Tesco a KDFSZ közleményében foglaltakra. A vállalat közölte: márciusban mind a 220 sofőrje számára visszamenőlegesen megfizeti az elmaradt rendelkezésre állási díjakat.
 
A közlemény idézi Iglódi-Csató Juditot, a társaság kommunikációs igazgatóját, aki kifejti: "felhívom a KDFSZ figyelmét a tényre, mely szerint a március hónap még nem ért véget." Ennek ellenére illetve éppen ezért a kifizetések egy része már megtörtént, a fennmaradók pedig a következő hetekben, március 31-ig fognak megtörténni - tartalmazza a közlemény.
 
A kommunikációs igazgató emlékeztet: a Tesco folyamatosan, sokszor naponta egyeztet, szóban, személyesen és telefonon, illetve írásban a KDFSZ különböző képviselőivel. A társaság sajnálatosnak tartja, hogy ezekről Bubenkó Csaba nem tud, vagy nem akar tudomást venni. Legutóbb például a múlt héten, pénteken volt egyeztetés éppen a sofőrökkel kapcsolatban - jelzi a társaság.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva