Hírek

2011.04.07. 18:24

A tévékkel versenyezne a YouTube

Jelentős átalakításokat készít elő a YouTube videomegosztó portálon a tulajdonos Google, hogy a televíziók vetélytársává tegye a népszerű oldalt.

MTI

A The Wall Street Journal csütörtöki információi szerint a 100 millió dollárt felemésztő átalakítások után a YouTube kezdőlapja különböző területekre - egyebek közt a sportra és a művészetekre - összpontosító csatornákkal várja majd a felhasználókat.

A lap úgy tudja, hozzávetőleg húsz ilyen csatorna több órányi új műsorral, más csatornák a szájton már fent lévő tartalmakkal csábítja az oldal látogatóit. Az átalakított YouTube-ra az év végéig kell várniuk a felhasználóknak.

A weboldal üzemeltetői külső segítséget is igénybe vesznek a kezdeményezés alkalmazásához. A YouTube a világ harmadik leglátogatottabb internetes oldala, azonban még nagyobb forgalmat akar magáénak tudni, hogy részesedjen a 70 milliárd dolláros amerikai televíziós reklámpiacból. "Azt szeretnénk, ha az emberek ugyanúgy néznék a lapot, mint a tévét" - mondták a YouTube vezetői.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva