Hírek

2011.04.23. 08:37

Bazsarózsás porcelán a magyar köztársasági elnöktől

Herendi porcelánkészletet küld Vilmos hercegnek és menyasszonyának, Kate Middletonnak nászajándékba Schmitt Pál köztársasági elnök - tudta meg a Bors.

BAMA

Schmitt Pál köztársasági elnök diplomáciai úton, a londoni magyar nagyköveten keresztül juttatja majd el jókívánságait és egyedi, hungarikumnak számító ajándékát, egy porcelán étkészletet Vilmos hercegnek és Middleton kisasszonynak házasságkötésük alkalmából – tudta meg a napilap Kiss Norberttől, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) hivatalvezetőjétől.

A napilap szerint egy herendi készletről van szó, melynek mintázata az angol királyi családhoz köthető. Az első ilyen minta az 1851-es londoni világkiállításra készült, és Viktória angol királynő is vásárolt belőle. Ezzel az étkészlettel a windsori kastélyban csak a királyi párnak teríthettek. A 160 éves pillangós, bazsarózsás minta azóta is a királynő nevét viseli, a hercegi pár most egy modern hatású változatát kapja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva