Hírek

2011.04.20. 19:34

Fenyő-gyilkosság: Rohác előzetesben

Előzetes letartóztatásba került Jozef Rohác, előre kitervelt emberöléssel gyanúsítják.

MTI

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda a szerdán előzetes letartóztatásba helyezett Jozef Roháccsal szemben. Az előzetes letartóztatásról kiadott közleményekkel a magyar hatóságok először erősítették meg, hogy a szlovák állampolgárt a Fenyő-gyilkossággal összefüggésben adták ki Magyarországnak. Az ügyben gyanúsított Rohácot szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A Fővárosi Bíróság a honlapján annyit közölt: "az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt Josef R. ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályán indult büntetőügyben elrendelte Josef R. gyanúsított előzetes letartóztatását" a szökés és elrejtőzés, a bizonyítási eljárás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel.
 
A Budai Központi Kerületi Bíróság által elrendelt előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2011. május 20-áig tart.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva