Hírek

2011.04.01. 12:15

Megoldódhat a Fenyő-gyilkosság

Rohác fegyverével ölték meg Fenyő Jánost 1998-ban, a nyitrai ügyészség megerősítette a Blikk információját.

MTI

Megoldódhat a 13 évvel ezelőtti Fenyő-gyilkosság; a nyitrai ügyészségen a Blikknek megerősítették, valóban a médiavállalkozó kivégzése ügyében, gyanúsítottként ül kiadatási őrizetben Jozef Rohác. Azonosították a DNS-t a Fenyő Jánost megölő géppisztolyon és a gyilkos használta sapkán.
Rohác szlovák ügyvédje szerint bár a magyar hatóságok gyanúsítottként kérték ki Rohácot. Dusan Danovy úgy véli, a gyanú rendkívül gyenge lábakon áll. Az ügyvéd szerint egyetlen bizonyítékuk van a budapesti hatóságoknak Rohac ellen, mégpedig egy DNS, amihez akkor jutottak hozzá, amikor a Patkány (Rohác gúnyneve- a szerk.) Budapesten ült. Ez pedig megegyezik azzal a DNS-sel, amelyet a tett helyszínén találtak - áll a napilapban.



Fenyő János médiamogult, a Vico Rt. tulajdonosát 1998. február 11-én lőtték le Budapesten. A rendőrök egy közeli kapualjban megtalálták a gyilkos által viselt kabátot, sapkát és Agram típusú géppisztolyát.
A Blikk értesülése szerint a magyar nyomozók  egyértelműen tudják bizonyítani, hogy Rohác kezében volt az Agram géppisztoly, és hogy a sapkát is használta, ez azonban ahhoz kevés, hogy Rohácot magával a kivégzéssel gyanúsítsák meg.  Az ORFK-n hírzárlat van az ügyben - írta pénteken a Blikk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva