Hírek

2011.04.02. 11:04

Tömegmészárlás egy elefántcsontparti városban

Legalább nyolcszáz ember halt meg március utolsó hetében az Elefántcsontpart nyugati részén fekvő városban lezajlott összecsapásokban.

MTI

A  Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) információi szerint legalább nyolcszáz áldozata van Duekouéban a helyi közösségen belül kitört erőszaknak. Genfben Dorothea Krimitsas, az ICRC szóvivője elmondta, kollégáik több száz holttestet láttak heverni az utcákon. Hétfő óta több tízezer ember menekült el a térségből." A nyugat-afrikai országban tavaly november óta több ezren vesztették életüket, illetve sebesültek meg a vitatott kimenetelű elnökválasztást követő összecsapásokban.

Az ICRC és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága által közölt adatok szerint csak az ország legnagyobb városát, Abidjant egymillió ember hagyta el. A szomszédos országokba - Ghánába és Libériába - összesen mintegy 130 ezren menekültek a harcok elől.


Nagyobb térképre váltás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva