Hírek

2011.05.15. 08:27

Botrány a reptéren, őrizetben az IMF vezérigazgatója

Szexuális erőszak gyanújával vették őrizetbe a Nemzetköz Valutaalap (IMF) vezérigazgatóját a John F. Kennedy repülőtéren New Yorkban.

BAMA

Dominique Strauss-Kahn őrizetbe vételét szombaton jelentette a New York Times, és később Paul Browne, a New York-i rendőrség szóvivője is megerősítette. Browne elmondta, hogy Strauss-Kahn ügyvédet kért, és megtagadta a válaszokat a kihallgatók kérdéseire - számolt be az Index.



Lapinformációk szerint Strauss-Kahnt alig néhány perccel Párizsba indulása előtt fogták el a John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren. A francia IMF-főnök már az Air France légitársaság gépén ült, az első osztályon, amikor a rendőrség őrizetbe vette és leszállította a fedélzetről. Strauss-Kahnt a Midtown South-i kapitányságra vitték kihallgatásra, szexuális zaklatás gyanújával.

Az IMF első emberét azzal gyanúsítják, hogy szexuálisan zaklatta a Times Square mellett található Sofitel hotelben az egyik szobalányt. A 32 éves nő az incidenst követően kimenekült a szállodai szobából. A rendőrség feltételezése szerint Strauss-Kahn sietősen távozott a szállóból, menekülni készült, mert még mobilját és több más személyes tárgyát is hátrahagyta a szobában.

A szobalányt a Roosevelt Kórházba szállította át a sürgősségi szolgálat, ahol ellátták kisebb sérüléseit. A szobalány azt mondta a rendőröknek, hogy Strauss-Kahn orális szexre akarta kényszeríteni, de végül sikerült kiszöknie a szobából az erőszakoskodó elől, és segítséget kérni a szállodai személyzettől. Amikor a rendőrség néhány perc múlva kiérkezett, Strauss-Kahn már távozott a hotelből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva