Hírek

2011.05.10. 20:19

Mégsem kell bezárásoktól reszketniük az egyetemeknek

Nem volt és nem is lesz szándéka a kormánynak, hogy egyes felsőoktatási intézmények bezárjanak.

Index/MTI

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár tagadta azokat a híreket, miszerint egyetemeket és főiskolákat számolnának föl a közeljövőben. Az index információja szerint az államtitkár azt is mondta, lényeges, hogy a társadalmi szempontból fontos képzések megmaradjanak, hogy milyen szerkezetben, arról egyeztetnek a rektorokkal.

Hoffmann Rózsa a rektorokkal tartott megbeszélése után azt mondta, az intézményvezetőkkel közösen kell keresniük azokat a lehetőségeket, hogy hogyan lehet megfelelni annak a szempontnak, hogy ne 210 helyen elaprózott, több mint 300 szakon folyó képzés legyen a felsőoktatásban, ami "irracionális, gazdaságtalan" és a minőségi elvárásoknak sem felel meg. Még ebben a hónapban elkészül az államtitkárság javaslata a felsőoktatási törvényre vonatkozóan.

Hoffmann Rózsa szerinte a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) bezárásáról a hírek azért röppenhettek fel, mert első körben a kutatóegyetemek vezetőit hívták csak meg a tárgyalásokra, ebbe a körbe nem tartozik bele a Corvinus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva