Hírek

2011.05.19. 13:12

Zsúfoltságra számít pénteken a MÁV

Több mint száz vonatát erősíti meg plusz kocsikkal a vasúttársaság, továbbá menetrenden felüli mentesítő járatot is indít a péntekre várható rendkívül nagy utasforgalom kiszolgálása érdekében.

BAMA

A MÁV-START Zrt. ezúton szeretné felhívni tisztelt utasai figyelmét, hogy a pénteken délelőtt 10:15-perckor megrendezésre kerülő "Parlament körüli élő gyermeklánc" rekordkísérletre - az előzetesen rendelkezésre álló információk alapján - megközelítőleg hatezer résztvevő utazik vasúton - olvasható a társaság közleményében.

A májusra jellemző csoportos utazásokon és a pénteki napokon tapasztalható megnövekvő utasforgalmon túl ez rendkívüli feladat elé állítja a MÁV-csoport munkatársait. A MÁV-START Zrt. holnap a több mint 3000 vonatát csaknem 2000 járművel közlekedteti. A menetrenden felül indul egy 16 kocsiból álló mentesítő járat is, továbbá több mint 100 vonat lesz a megszokottnál hosszabb ezen a pénteki napon. A megnövekvő utasforgalomra a reggeli, délelőtti órákban Budapest irányába, a délutáni időszakban pedig a főváros irányából kell számítani az utazóknak.

A MÁV-START Zrt. az összes rendelkezésére álló járművet közlekedteti ezen a napon a szerelvényekben, továbbá a MÁV-csoport - az utaztatásban érintett egyéb területein is - több vasutas bevonásával, megerősített szolgálattal készül. Ezúton kéri a vasúttársaság az utazók türelmét és megértését a holnapra várható, kiemelkedően magas utasforgalomból adódó kellemetlenségek miatt. A MÁV-csoport javasolja a holnap útrakelőknek, hogy aki teheti, tervezze a vasúti utazását ennél korábbi vagy későbbi időpontra a várható zsúfoltság elkerülése érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva