Hírek

2011.06.14. 23:19

A Jobbik elnökével egyeztettek a taxisok képviselői

Kedden a Parlamentben egyeztetett egymással Metál Zoltán, a múlt heti taxisdemonstrációt szervező Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke, Vona Gábor a Jobbik elnöke, Staudt Gábor a párt budapesti elnöke és Szilágyi György országgyűlési képviselő.

MTI

Múlt szerdán több mint száz taxis gyűlt össze a fővárosi Hősök terén, majd járműveikkel a Főpolgármesteri Hivatal elé vonultak, ahol petíciót adtak át a fővárosi taxirendszer reformját és a Liszt Ferenc repülőtéri taxidrosztok helyzetének megoldását követelve. A petíció átadását követően csütörtökön meg is kezdődött az egyeztetés a főváros képviselőivel.
   
A Fővárosi Közgyűlés május 25-i ülésén döntött arról, hogy újabb öt évre szerződést kötnek a Budapest Airporttal (BA) a repülőtéri taxidrosztok üzemeltetéséről. A reptér üzemeltetőjének azonban számos fejlesztést meg kell valósítania, korszerűsítenie kell a közösségi közlekedés utastájékoztató rendszerét, információs pultot és BKV-s jegykiadó automatákat kell üzemeltetnie.
   
Az OTSZ május 30-án a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult, mert szerintük versenyhátrányba hozták a taxisokat, mivel csak a BA Zrt.-vel szerződött társaság, a Főtaxi kapott behajtási engedélyt a reptér érkezési oldalára.
   
Metál Zoltán a keddi egyeztetést követően elmondta: a GVH formai okokra hivatkozva visszaküldte a beadványukat, de szerdán megteszik az észrevételeiket és folytatják az eljárást. "Nem tűrjük, hogy 5300 budapesti taxissal szemben 300 szerződött taxis érdekét érvényesítsék" - mondta Metál Zoltán.
   
Az érdekképviseleti elnök hangsúlyozta: a fővárossal bár megkezdődtek a tárgyalások, de "messze vagyunk még a megoldástól." A repülőtéren ugyanis "olyan mélypontra zuhantak az állapotok, ami nem megengedhető egy európai uniós országban és városban."


   
Metál Zoltán hozzátette: a Jobbik elsőként kérdezte ki a véleményüket és az OTSZ azt várja minden politikai erőtől, hogy minél előbb tegyen meg mindent a probléma rendezése érdekében.
   
Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője elmondta: értetlenül állnak azelőtt, hogy a kormány miért nem foglalkozik a taxiszolgáltatás körüli anomáliákkal, amikor előremutató javaslatai vannak a taxisszervezeteknek. Az ellenzéki párt szerint a kormánynak és a főváros vezetésének is a taxis társadalom mellé kellene állnia, akik saját maguk szeretnének rendet a területükön.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva