Hírek

2011.06.17. 09:48

Az LMP állást foglalt a melegfelvonulás előtt

A félelem és a kirekesztés miatt a láthatatlan kisebbségek hazája épül Magyarországon; az LMP hisz abban, hogy szexuális orientációtól függetlenül minden magyar állampolgár a nemzet teljes jogú és értékű tagja - közölte a párt pénteken az MTI-vel.

MTI

A közlemény szerint jelenleg a meleg méltóság menete az egyetlen olyan alkalom, amikor "meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű polgártársaink látható közösséggé állhatnak össze".
   
"Aki ezt a gyülekezési és véleménynyilvánítási jogot elvenné tőlük, az másoknak kínál alapot arra, hogy egy következő alkalommal éppen őellene lépjen fel valaki közízlésrendőrként" - tették hozzá.
   
A párt úgy véli, hogy a felvonulás betiltásának követelése, az útvonal korlátozása káros társadalmi folyamatokat indít el: láthatatlanságba taszíthat sok embert, akikkel szemben az előítéletek tovább nőnek, az országnak pedig nem ez az érdeke.


   
A 16. Budapest Pride elnevezésű melegfesztivál rendezvénysorozata vasárnap este kezdődött meg. Szombaton rendezik meg a meleg méltóság menetét, amely a Hősök tere-Oktogon-Bajcsy-Zsilinszky út-Kossuth tér útvonalon halad majd.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva