Hírek

2011.06.02. 10:12

Indul a nagy elbocsátáshullám a közmédiában

Lapinformációk szerint elkészült az a lista, amely azok nevét tartalmazza, akiket elküldenek a közrádiót, tévéket és MTI-t összefogó alaptól június végén.

Index

A Népszabadság úgy tudja, hogy az alapnál egy újonnan megalakuló bizottság dönt majd arról, kik kerülhetnek mikrofon és kamera elé.
A Magyar Televízió egykori munkatársai közül 285-öt, a Magyar Rádiótól 162, a Duna Televíziótól 124, a Magyar Távirati Irodától pedig 28 dolgozót akar elbocsátani június utolsó hetében a Médiaszolgáltatást-támogató és Vagyonkezelő Alap.
Az összesen 571 dolgozót érintő lépés még csak az első köre az elbocsátásoknak. Ősszel további négyszáz fő leépítését tervezik, ezzel a közmédiumoknál jelenleg dolgozó több mint háromezer emberből minden harmadik elvesztheti állását – írja a napilap.

A most elbocsátásra váró hatszáz ember közül kétszáztól korkedvezményes nyugdíjazással vesznek búcsút, körülbelül hasonló azoknak a száma, akik az alap vezetése szerint jó ideje nem végeztek érdemi munkát. Az érintetteknek várhatóan június utolsó hetében mondják meg, hogy a továbbiakban nem számítanak rájuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva