Hírek

2011.06.02. 11:34

Jövő kedden helyezik örök nyugalomra Mádl Ferencet

Katonai tiszteletadás mellett, katolikus szertartása szerint helyezik örök nyugalomra Mádl Ferenc volt köztársasági elnököt. Az állami temetésre jövő kedden délután fél ötkor, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben kerül sor. A temetésen búcsúztató beszédet mond Schmitt Pál államfő is.

Nol.hu/MTI

A május 29-én elhunyt Mádl Ferenc temetése a Fiumei úti Nemzeti Sírkert 28-as számú parcellája 1. sorának 40. sírhelyén lesz, amelyet a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság szerdai ülésén nyilvánított a Nemzeti Sírkert részének. A bizottság a temetés napján fekete zászló kihelyezésére kérte fel a közintézményeket.

A család kívánsága, hogy a búcsúztatáson megjelentek tekintsenek el a temetés utáni részvétnyilvánítástól, és a virágra, koszorúra szánt pénzösszeget lehetőség szerint a kis falvakból származó, tehetséges tanulókat segítő Istenadta Tehetség Alapítvány támogatására ajánlják fel..
A római katolikus szertartáson liturgiai szolgálatot teljesít Korzenszky Richárd, a Tihanyi Bencés Apátság perjele, valamint Frajka Félix ferences szerzetes és Jelenits István piarista szerzetes. A szertartáson közreműködik az ELTE Bartók Kórus és Zenekar, a Magyar Honvédség Támogató Dandár Központi Zenekara, valamint a Magyar Honvédség Díszzászlóalja.

A szertartást követően, kedden este 8 órakor a Szent István-bazilikában engesztelő szentmisét celebrál Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. A szentmisét a bazilika előtti téren kivetítőkön is lehet követni. A temetést a Magyar Televízió élőben közvetíti. A szertartás és az esti engesztelő szentmise a család kérésére nem lesz nyilvános.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva