Hírek

2011.06.06. 18:25

Kedden tárgyalja a Fidesz etikai bizottsága Hoffmann Rózsa beadványát

Kedden tárgyalja a Fidesz etikai bizottsága Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beadványát, amelyben vizsgálatot kezdeményezett Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök ellen - tudta meg hétfőn az MTI több forrásból.

MTI

Az etikai bizottság ülésére mindkét érintettet meghívták. A Magyar Hírlap május végén hozta nyilvánosságra, hogy a KDNP-s oktatási államtitkár - aki kettős, fideszes és KDNP-s párttagsággal rendelkezik - etikai eljárást szándékozott indítani a fideszes Pokorni Zoltánnal, a parlament oktatási bizottságának elnökével szemben.

Pokorni Zoltán az etikai vizsgálattal összefüggésben május 26-án az MTI-nek úgy nyilatkozott, sem oktatási államtitkár, sem miniszter nem kíván lenni, az oktatási bizottság elnökeként él azzal a lehetőséggel, hogy megfogalmazza álláspontját.

Az oktatásért felelős államtitkár május 31-én azt közölte, szándéka nem változott, a nyilvánosság kizárásával kívánja tisztázni, helyes vagy helytelen, ha az Országgyűlés szakbizottságának kormánypárti elnöke folyamatosan a médiában bírálja a kormány és az államtitkárság intézkedéseit, tervezeteit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva