Hírek

2011.06.20. 08:19

Két halálos áldozata van az éjjeli tömegbalesetnek

Frontálisan ütközött egy Szlovákia irányából érkező szlovák kamion és egy cseh autóbusz az M15-ös autóúton. Két ember meghalt, ötvenegyen megsérültek.

MTI

Egy szlovák és egy lengyel kamion érintőlegesen összeütközött az M15-ös autóúton Hegyeshalom mellett, emiatt a szlovák kamion a másik útpályán frontálisan ütközött egy cseh autóbusszal, amelyben két gépkocsivezető és ötven, részben mozgássérült utas ült.

A szlovák kamion kigyulladt, a vezetője meghalt. A másik halálos áldozat az autóbusz váltósofőrje. Tíz utas súlyos, negyvenegy könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a győri, a tatabányai és a mosonmagyaróvári kórházba vitték. Frissítve (09:29): A kórházaktól kapott legfrissebb információk szerint a baleset következtében 22 utas súlyos, 29 könnyebb sérüléseket szenvedett.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tűzoltók és műszaki mentők dolgoznak a baleset helyszínén (fotók: MTI, Földi Imre)
[/caption]

A busz szállítható sérültjeiért különbuszt indított a csoport nyaralását szervező cseh cég, közölte a katasztrófavédelem megyei ügyeletvezetője az MTI-vel. Mint hétfő reggelre kiderült: a baleset helyszínéről kórházba szállított sérültek többségének állapota kielégítő, a csak könnyebben sérült utasokat hazaengedik Csehországba.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tatabányára érkezett a szállítható sérültekért a busz (fotó: Hagymási Bence, kemma.hu)
[/caption]

Ladislav Lukacs, a budapesti cseh nagykövetség győri kórházba látogató konzulja elmondta: akiket lehet, még hétfőn hazaszállítanak a Tatabányára érkezett busszal. Az ott ápolt huszonhárom tagú csoport mintegy fele szállítható, azt pedig most mérik fel, milyen állapotban vannak a Győrbe, illetve Mosonmagyaróvárra szállított emberek - tette hozzá.

A rendőrség megkezdte a vizsgálatot halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett közúti baleset ügyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva