Hírek

2011.06.02. 08:11

Meghúzzák a nadrágszíjat a képviselőkön?

A lakhatási támogatás és a kilométer elszámolás is megszűnne, az átlagfizetés bruttó 600 ezer forint lenne.

Origo/MTI

Benzinkártyát és a parlament által bérelt lakást kapnának a képviselők a költségtérítés helyett. A Népszabadság úgy tudja, bruttó 600 ezer forintos átlagfizetés járna a képviselőknek a készülő sarkalatos törvények szerint.

Bruttó hatszázezer forintos átlagfizetés, megszűnő költségtérítés, szigorú kilométer-elszámolás hivatali benzinkártyára, a parlament által bérelt lakás vagy szálloda ezekre a szigorításokra számíthatnak a parlamenti képviselők a hamarosan elkészülő, az Országgyűlés létszámáról és a képviselők javadalmazásáról szóló sarkalatos törvényben.



A Népszabadság szerint jelenlegi formájában eltörlik a költségtérítést, a képviselők csak bruttó fizetést kapnak majd, vidéki útjaikra pedig parlamenti benzinkártyát kapnak. A lakhatási támogatás helyett a parlamenti hivatal bérel nekik lakást vagy szállodai szobát a parlamenti és a bizottsági ülésnapokra.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva