Hírek

2011.06.03. 08:07

Távozó miniszterekről beszélt Orbán Viktor

Még ebben a ciklusban átalakíthatják a kormányt, erre utalt Orbán Viktor a Blikknek adott interjújában.

Index/Blikk

"A kormánytagokkal eltérő megállapodásokat kötöttem. Voltak, akik világossá tették, nem vállalják a négy évet. Ha új feladatokat kap a kormány, nyilván muszáj lesz ehhez alkalmazkodni" – mondta a miniszterelnök a lapnak.

Orbán Viktor azt tervezi, hogy 2012 január elsejére Magyarország sokkal átláthatóbb ország lesz, ahol meg tudják majd mondani, hogy például egy köztisztviselő az átlagbérhez képest mennyit keres.

A miniszterelnök arra a kérdésre, mikortól fizethetik az első könnyített részletet a 180 forinton rögzített svájcifrank-árfolyamon, Orbán Viktor azt válaszolta: a bankszövetség és a gazdasági tárca közel van a végleges megállapodáshoz, és ez nagyon hamar életbe fog lépni.
A kilakoltatások első részben csak a 30 millió fölötti ingatlanok esetében, és 20 milliónál nagyobb hitelnél lehetnek - mondta a miniszterelnök. A leggazdagabbakat érintik először, mert ők vannak, akik leghamarabb tudnak megoldást találni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva