Hírek

2011.07.20. 11:16

Elfogták a földeáki falfirkászokat

Néhány óra alatt elfogta a rendőrség azt a két helybéli fiatalt, akik szerdára virradóra mintegy harminc földeáki épület, köztük közintézmények falát firkálták össze fekete festékszóró spray-vel – tájékoztatta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

MTI

A helyszíni szemle és az adatgyűjtés során került a rendőrség látókörébe az a 17 és 20 esztendős fiatalember, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével – mondta a százados. A gyanúsítottakat beismerő vallomást tettek, és a nyomozóknak azt mondták, hogy tettüket „brahiból” követték el – tudatta a szóvivő.

A gyanúsítottak ellen rongálás bűntette és önkényuralmi jelképek használata vétség miatt indított büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság, várhatóan harminc napon belül bíró elé állnak. A Csongrád megyei település több tucatnyi épületének falára horogkeresztet, trágár feliratok fújtak a tettesek. Megrongáltak több lakóházat, kocsmát, összefirkálták az orvosi rendelő, az egészségház, a plébánia, a könyvtár és a temető falát is - tapasztalta korábban a helyszínen az MTI tudósítója.

A szerda reggel kapott bejelentések nyomán a rendőrség – polgárőrök bevonásával - két szemlebizottsággal kezdte meg a helyszínelést és az adatgyűjtést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva