Hírek

2011.07.07. 16:14

Ingyen mozijeggyel tévesztették meg az olvasókat

Nem volt mozijegy a filmes magazinban, 400 ezer forintra megbüntették a VOX kiadóját.

MTI

A Gazdasági Versenyhivatal  400 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Free Style Entertainment Produkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt, mert a cég az általa szerkesztett VOX magazin címlapján "3 ingyen mozijegy" szlogennel hirdette nyereményjátékát, de a magazinban nem volt mozijegy.
2008 szeptembere és 2010 szeptembere között a Free Style Kft. a VOX magazinban rendszeresen helyezett el nyereményjátékokban való részvételre szóló felhívást. A nyereményjátékokkal premier előtti vetítésre szóló mozijegyeket, filmes ajándékcsomagokat nyerhettek az olvasók.



A magazin 2010. májusi számának címlapján a "3 ingyen mozijegy" szlogen szerepelt, azonban a magazin nem tartalmazott mozijegyet. A címlapon megjelenő felhívás nem felelt meg a valóságnak, mivel a magazin megvásárlásával a fogyasztók nem jutottak hozzá automatikusan az ígért mozijegyekhez, ezeket a magazinban több helyen is népszerűsített "Mozizz velünk!" nyereményjátékon emelt díjas sms küldésével lehetett megnyerni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva