Hírek

2011.07.16. 08:38

Jön az érettségi vizsga honvédelemből

Katonai alapismeretek tárgyból is lehetne emelt szinten érettségi vizsgát tenni, első alkalommal a 2012/2013-as tanév május-júniusi vizsgaidőszakában.

MTI

Az érettségi vizsgaszabályzatról szóló kormányrendelet tervezett módosítását július 29-ig lehet véleményezni - a katonai alapismeretek választható közismereti vizsgatárgy a felvételi eljárás során figyelembe vehető, így ebből a tárgyból emelt szinten is biztosítani kell az érettségi vizsgáztatás lehetőségét. Erre első alkalommal a 2012/2013-as tanév tavasz érettségi időszakában nyílna a diákoknak lehetőségük.


   
A jelenleg egyeztetés alatt álló rendelet tervezett módosításának másik célja, hogy a következő érettségi vizsgaidőszaktól kezdve a tantárgyi bizottság működéséhez szükséges tárgyi feltételeket az érettségi vizsga helyszíneként kijelölt intézmény térítésmentesen biztosítsa a kormányhivatal részére. 
   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva