Hírek

2011.07.11. 15:59

Nem egyeztettek a bírósági reformokról

A Legfelsőbb Bíróság (LB) és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) sem kommentálja a nyugdíjba vonuló bírák státuszáról szóló kormányzati terveket, mert a két testülettel nem egyeztettek a koncepcióról.

MTI

A Legfelsőbb Bíróság (LB) és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) sem kommentálja a bírósági reform hétvégén nyilvánosságot kapott részleteit, mert arról a szervezetekkel senki nem egyeztetett.
Az LB és az OIT szóvivője hétfőn a távirati iroda munkatársának elmondta:  "Nincs mit kommentálni, ugyanis a bírósági szervezet hivatalosan semmilyen koncepciót nem kapott. A sajtóban megjelentekre pedig nem alapozhat véleményt" - mondta Szűcs Péter annak kapcsán, hogy Áder János fideszes európai parlamenti képviselő pártja szombati elnökségi ülése után beszélt a bíróságokra vonatkozó koncepcióról.

Áder János akkor többek között elmondta: az elsődleges cél, hogy a bírósági eljárások minél rövidebb idő alatt befejeződjenek. Ennek érdekében nem minden bíróság kapná vissza azt a státuszt, amelyből - az új szabályok értelmében 62 éves kortól - nyugdíjba vonul a bíró. Az így felszabaduló bírói álláshelyek egy részét azokhoz a bíróságokhoz csoportosítanák át, amelyek már évtizedek óta jelentős ügyhátralékkal küszködnek.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva