Hírek

2011.07.15. 13:14

Sörrel és ásványvízzel vészeltük át a kánikulát

Jelentősen nőtt az értékesített ásványvíz és sör mennyisége a hazai nagyáruházakban az elmúlt napokban.

MTI

A Tesco közleménye szerint az eladott ásványvíz mennyisége egyes napokon akár háromszorosára is emelkedett. A vásárlók körében egyre népszerűbbek az ízesített vizek. A sörből pedig egyre jobban fogynak az alacsonyabb alkoholtartalmú, gyümölcsös változatok.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője hasonló tendenciákról számolt be. Elmondása szerint üzletláncukban mintegy két hete folyamatosan nő az italok értékesítése, különösen az ásványvízé. A legizzasztóbb napokon az átlagos 500 palack víz akár négy-ötszöröse, 2000-2500 palack is elfogy egy üzletben. Noha a szénsavmentes ásványvíz egyre népszerűbb, a szénsavas típus még mindig sokkal elterjedtebb: az eladott palackok 65-70 százalékát teszi ki.

A sörfogyasztás is jelentősen, két-háromszorosára növekedett. A gyümölcsök közül pedig keresettebb lett a dinnye. A CBA tapasztalati szerint is egyre kedveltebbek az ízesített italok, az ásványvizek és a sörök között is.
   
A Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács tájékoztatása szerint míg az első negyedévben 220-230 millió liter ásványvíz fogy, ez az érték a nyári hónapokat magában foglaló második, illetve harmadik negyedévben 320-330 millió literre emelkedik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva