Hírek

2011.08.29. 07:40

A belügyminisztériumot perli Molnár Oszkár

Edelény polgármestere azért perelte be a Belügyminisztériumot, mert a Bódva egy korábbi áradása után a szaktárca nem tartotta megalapozottnak a település vis maior-igényét.

MTI

November 15-én tartják az első bírósági tárgyalást abban a perben, amelyet Molnár Oszkár, Edelény független polgármestere indított a Belügyminisztérium ellen. Tavaly nyáron a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város a Bódva addig soha nem látott mértékű áradatával küzdött, a BM ugyanakkor nem tartotta megalapozottnak Edelény vis maior-igényének egy jelentős részét, ezért a védekezési költségeknek csak a felét fizette ki, az átutalt védekezési előlegnek pedig egy részét visszakövetelte - írja az Észak-Magyarország.



Molnár Oszkár a napilapnak elmondta: az árvízi védekezésre 340 millió forintot költöttek, ebből 170 millió forintot térített meg a szaktárca, a hiányzó összeget a város költségvetéséből kellett-kell kigazdálkodni, ami komoly nehézséget jelent az önkormányzatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva