Hírek

2011.08.23. 19:00

Ejtették a volt IMF vezér elleni vádakat

Az ügyészség megítélése szerint kétségek vetődtek fel a Nemzetközi Valutaalap volt vezérigazgatóját szexuális zaklatással vádoló szobalány szavahihetőségével kapcsolatban - írta a BBC nyomán az Origó.

Origó

Egy New York-i bíróság ejtette a Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója ellen szexuális erőszak miatt emelt vádpontokat. A döntésre számítani lehetett, ezt a döntést kérte az ügyész is. Utóbbi arra hivatkozott, hogy az IMF volt vezetőjét szexuális zaklatással megvádoló szobalány állításainak hitelessége megkérdőjelezhető.

Az IMF vezérigazgatói posztjáról a botrány miatt lemondó, most 62 éves Strauss-Kahnt májusban tartóztatták le, és azzal vádolták, hogy szexuálisan bántalmazta egy New York-i hotel 32 éves, afrikai származású szobalányát. A vád azonban - amely a nő, Nafissatou Diallo állításain alapult - lényegében már az elmúlt hetekben összeomlott - írja az Origó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva