Hírek

2011.08.02. 12:54

Jobbik: A devizahitelesek megsegítésére is kell legyen forrás

"Ha van pénz a Mol-részvények visszavásárlására, akkor az ezeknél sokkal fontosabb" problémára, a devizahitelesek megsegítésére is kell legyen forrás - közölte Volner János, a Jobbik politikusa.

Forrás: MTI

A Jobbik szerint a kormánynak minél hamarabb jelentős költségvetési forrásokat kellene biztosítania a Nemzeti Eszközkezelő felállítására, mert ezzel lehetne megmenteni a devizahitelesek tömegét a csődtől - jelentette ki sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva kedden Budapesten Volner János.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese a rekordmagasságba erősödő svájci frank kapcsán leszögezte: a túl magas árfolyamok nem csak a devizahiteleseket érintik majd,  ez "az egész ingatlanszektort viszi magával" és ezen keresztül az egész társadalom vállát nyomja.    

Éppen ezért a Jobbik szerint a kormánynak jelentős költségvetési forrásokat kellene biztosítania a probléma megoldására. Az ellenzéki politikus szerint az a kifogás elfogadhatatlan, hogy nincs az államnak erre pénze.

"Ha van pénz a munkavállalók 15 százalékának kedvezményt biztosító egykulcsos adó bevezetésére, vagy a Mol-részvények visszavásárlására, akkor az ezeknél sokkal fontosabb" problémára, a devizahitelesek megsegítésére is kell legyen forrás.   

Az árfolyamrögzítés kormány által biztosított lehetőségével kapcsolatban Volner János elmondta: ez csak egy kis rétegen segíthet, de azon is csak átmenetileg és nem lehet tudni, hogy mi lesz a rögzítés lejárta után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva