Hírek

2011.08.03. 16:31

Nem tüntethet a 64 Vármegye a Szigeten

Nem tarthat tüntetést a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Sziget Fesztivál alatt a Hajógyári-szigeten.

MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya az MTI-vel szerdán közölte: a bejelentéssel érintett terület az adott időszakban nem minősül közterületnek, ezért a rendőrségnek nincs hatásköre arra, hogy a tüntetést elbírálja. Így azonban - mint hangsúlyozták - a bejelentett demonstrációt tudomásul venni sincs módjuk.


   
Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezetője az MTI-nek azt mondta, hogy nem lesz tüntetés a rendezvényen.

A mozgalom eredetileg augusztus 1. és 20. közötti időszakra kérte az engedélyezést, így a demonstrációt augusztus elsején meg kellett volna kezdeniük, de közben módosítást kértek a rendőrségtől, s a megmozdulást augusztus 9-re akarták áthelyezni. A rendőrségnek a módosítási kérelmet új bejelentésként kell értelmeznie, ezt bejelentést viszont már nem bírálhatják el, mert a Hajógyári-sziget a Sziget Fesztivál rendezvényeinek időtartama alatt magánterületnek számít.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva