Hírek

2011.08.28. 10:18

Utalvánnyal kárpótolja a netes jegyvásárolókat a MÁV

Ha kéri, utazási utalványt kaphat az, aki az internetes jegyvásárlási gondok miatt kétszer volt kénytelen megvenni nemzetközi menetjegyét.

MTI

Utazási utalványt ad a MÁV-Start Zrt. azoknak a külföldre utazóknak, akik az internetes jegyértékesítési rendszer leállása és az online vásárolt menetjegyek kinyomtatásának akadályozottsága miatt csak a jegyük ismételt megváltásával kezdhetik meg útjukat - közölte a vasúttársaság szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az újabb vásárlás összegét kezelési költség levonása nélkül, gyorsított eljárással térítik majd vissza. Az utazási utalványok értéke a felhasznált menetjegyek árának egy része, ötezer forintonként ötszáz forint. Ezt és az újra kifizetett menetjegy árának visszautalását igényelni kell az ügyfélszolgálatnál.

Mint írják, a MÁV-Start internetes jegyértékesítési rendszerének szerdai leállása miatt elsősorban a nemzetközi jegyüket online megváltó utasok kerültek nehéz helyzetbe, mert az egyes országok társvasútjainak jegyvizsgálói a vonatokon a saját üzletszabályzatuk alapján és egyedi elbírálási hatáskörükben intézkednek a - bármilyen okból - menetjegy nélkül utazók esetében.

Ezért a magyar vasúttársaság ismét felhívja az érintett utasok figyelmét arra, hogy kizárólag új jegy váltásával lehet megkezdeni a nemzetközi utazást, erre bármely nemzetközi pénztárban lehetőség van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva