Hírek

2011.09.16. 18:37

De mi lesz a jegyzőkkel?

Jövőben szerepük tisztázását várják a jegyzők az önkormányzati rendszer átalakítása után - összegezte a Keszthelyen pénteken zárult háromnapos jegyző-közigazgatási konferencián

MTI

Bálint József hangsúlyozta: az önkormányzati rendszer teljesen átalakul, újraosztják az állami feladatköröket az önkormányzatok és az állam között, ez magával vonja a szervezeti keretek megváltoztatását is. A hatósági jogkörök például átkerülnek a 2013-tól létrejövő járásokhoz. Az új struktúrában kialakuló önkormányzati hivataloknál nem biztos, hogy olyan típusú hivatalvezetőre lesz szükség, mint amilyen most a jegyző. "Törvénytervezeteket láttunk, de még minden cseppfolyós" - mondta a szakmai szervezet elnöke.



Bálint József azt mondta: "a jegyzők most dilemmában vannak, nem dőlt még el, hogy mi lesz a szerepkörük". Kíváncsian várják, hogy az egyes nyugat-európai országokban létező településmenedzsment jön-e létre, klasszikus jogi végzettségű vagy inkább közgazdasági, pénzügyi szakemberekre lesz szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva