Hírek

2011.09.16. 15:48

Készenléti erősítés vidéken

Az országos rendőrfőkapitány szerint a Készenléti Rendőrség összes tervezett vidéki egysége megalakul és bevethető jövő év elejére.

MTI

Hatala József, rendőr altábornagy a villányi rendőrőrs megnyitásakor újságírók előtt beszélt arról, hogy e bevetési osztályok Győrben, Szombathelyen, Nyírbátorban és Miskolcon már működnek, Pécsen és Kiskunhalason pedig folynak az előkészületek a felállításukra. A szükséges állományt kiképezték, illetve képzik, elhelyezésükre Pécsen és Kiskunhalason keresik a megoldást. A baranyai megyeszékhelyre 165 készenléti rendőr kerül.



Hatala József utalt rá, hogy a Készenléti Rendőrség vidéki egységeinek felállításáról az év közepén született döntés. Feladatuk, hogy a váratlan helyzetek, valamint a nagy tömegeket vonzó sport- és kulturális rendezvények biztosításával regionális szinten segítsék a megyei rendőr-főkapitányságok munkáját.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva