Hírek

2011.09.16. 08:09

Sastin ezüstérme olimpiát ér

A 63 kilós Sastin Marianna ezüstérmes lett az isztambuli birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján, ezzel olimpiai kvótát szerzett.

MTI

A Vasas 28 éves birkózójának a fináléban nem sikerült csodát tennie, két menetben kikapott a világ immár hétszeres, Ázsia négyszeres bajnokától, a 2002 óta veretlen japán Icso Kaoritól.



Sastin egész nap imponálóan birkózott, menetvesztés nélkül jutott a fináléba. Sorrendben a 2009-es Ázsia-bajnokságon aranyérmes indiai Navjot Kaurt, a 2007-ben világbajnok francia Audrey Laurence Prieto Bokhashvilit, az idei Ázsia-bajnokságon ezüstérmes észak-koreai Kim Ran Mit és a tavalyi Ázsia Játékokon ezüstérmes mongol Naszanburma Acsirbatot győzte le. A döntőben viszont már tehetetlen volt a sportág legyőzhetetlen alakja ellen, pontot sem tudott rajta csinálni, miközben Icso mögékerülésekkel és lábfogásos földrevitelekkel az első menetet 4-0-ra, a másodikat 2-0-ra nyerte.
   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva