Hírek

2011.10.06. 08:13

A délutáni iskola feladata a tehetséggondozás lesz

Az előzetes elkézelésekkel szemben nem lesznek délután tanórák és kötelező foglalkozások a tanrendben, de az általános iskolában délután négyig tart majd a foglalkozás.

Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, hogy délután tehetséggondozó, felzárkóztató foglalkozások lesznek, fel lehet készülni a másnapi tanításra, vagy szakkörökön, sportfoglalkozásokon lehet részt venni.

Gloviczki Zoltán szerint az új rendszer hasonlít majd a mostani alsó tagozatokon működő napközihez, de azon túllépve fő feladata nem a gyerekmegőrzés, hanem a felzárkóztatás és a tehetséggondozás lesz. Olyan délutáni szakkörök lesznek, amelyekhez eddig csak pénzért lehetett hozzájutni.
A beszámoló szerint napokon belül elkészül az új köznevelési törvény tervezetének kodifikált változata, amit a jövő héten hoznak nyilvánosságra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva