Hírek

2011.10.18. 18:18

„A magyar államot kizárólag Orbán Viktor jeleníti meg?”

A Jobbik szerint „nem áll meg az élet a Kárpát-medencében a miniszterelnök nélkül”.

Forrás: MTI

A Jobbik úgy látja: sajnálatos és szégyenteljes, hogy a Fidesz szerint a magyar államot kizárólag Orbán Viktor jeleníti meg, a miniszterelnök szóvivőjének bejelentése szerint ugyanis hétvégén elmaradnak azok a magyarországi ünnepi rendezvények, amelyeken a kormányfő beszédet mondott volna - áll a Jobbik szóvivőjének keddi közleményében.

Mirkóczki Ádám szerint több kérdést is felvet, miért hagyta cserben a Fidesz saját választóit, szimpatizánsait, miért nem mer még az 1956-os szabadságharc évfordulóján sem közterületen ünnepelni. "A társadalmi véleménynyilvánítástól félnek, vagy egyéb okból nem mernek kiállítani még egy miniszterelnök-helyettest vagy más magas rangú kormánypárti politikust a megemlékező ország elé? Esetleg annak is örülnünk kellene, hogy nem október 24-én ünnepeljük október 23-át, amikor a kormányfő már itthon van?" - tette fel a kérdést a Jobbik szóvivője.

Az ellenzéki politikus szerint pártja egészen másképp gondolkodik Magyarországról, szerintük ugyanis "nem áll meg az élet a Kárpát-medencében a miniszterelnök nélkül". A Jobbik ezért arra kér mindenkit - köztük azokat is, akik esetleg az Astoriához mentek volna megemlékezni -, hogy vasárnap délután a Bankszövetség épületéhez menjen, ahol a Jobbik tart rendezvényt.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője hétfőn jelentette be, hogy Orbán Viktor vasárnap az Európai Tanács elnöke által összehívott brüsszeli csúcstalálkozón vesz részt, ezért az az október 23-ai megemlékezés, amelyen az állami ünnepségek keretében beszédet mondott volna, elmarad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva